Samstag, 10. Februar 2007

Cocktails Over Canal, Don, Cocktailian and flickr


jiggers
Originally uploaded by Cocktailian.
Web 2.0, so eine aktuelle Studie, vereint Menschen mit "Special Interest" die sonst wahrscheinlich nie zusammen gefunden hätten. Stimmt! Vor gut 6 Monaten hatte ich das Vergnügen "cocktailian" über meinen Flickr Account kennen zu lernen. Aufgefallen war mir oben stehendes Jigger Bild und es gehörte zu einem Bilder-Set Namens: Cocktails over Canal. Seiner Zeit hatte Cocktailian noch einen Link zu einem Blog, der sehr anonym über wöchentlich stattfindende Treffen von Cocktail Liebhabern in privaten Wohnungen in Manhattan berichtet - leider wurde dieser blog mittlerweile gelöscht / gesperrt.
Wenn man auf dem Verteiler war, wurde man per SMS über den wöchentlich wechselnden, nächsten Treffpunkt informiert.

Vor kurzem schrieb ich Don und er erzählte:


Cocktails Over Canal started as a personal learning project
just over a year ago. I have aways been, and still am,
interested in food but didn't get into cocktails until
about 2 years ago. Before then even though I had worked as
a bartender for a few years I only drank beer and whiskey.
When first I went to Milk & Honey and Pegu Club it was like
opening my eyes for the first time. I never knew how good
cocktails could be and needed to know how I could make
cocktails like that myself. I began by reading and talking
to the bartenders at Pegu Club but it quickly became
obvious that I would need to practice if I wanted to learn
more.

At about the same time I found LeNell's store in Brooklyn
and began collecting bitters and whiskeys. Thus the first
drink I tried to really learn everything about was the
Manhattan. I spent a month trying different variations of
whiskeys, vermouths, and bitters every night. It was great
to play with cocktails myself and I learned a lot more from
trying things out than I did from any book. But there are so
many different base spirits and types of cocktails that I
knew it would take too long to learn if I only made drinks
for myself.

Thats when I got a couple of friends together who were also interested in cocktails and
started a weekly cocktail party. Our primary motivation was
to learn and try making different drinks, both classics and
new drinks, so we didn't want to charge our friends for our
service and only asked that they pay enough to cover the
costs of ingredients. Each week we would get a couple more
bottles to add to our collection and researched a few more
classic cocktails. Eventually it grew beyond our immediate
friends and at the moment I close to 200 people that ask to
be notified when we have cocktail parties. (We only take the
first 20 people to rsvp though.)

The name Cocktails Over Canal came about because I live on
Canal St in Manhattan. My living room/kitchen is the entire
top floor of the building and the north wall and ceiling is
glass, like a green house. From there you have a view of
Canal St and the lower east side. Hence cocktails over
Canal St.

For almost all of 2006 we threw cocktail parties at least 3
times a month.

Das es bis zu mehr als 200 Gäste pro Abend wurden, mag vielleicht auch an solchen Artikeln (BILDERN) liegen.

Da die Treffen immer größer wurden und die Gästeschar immer unkontrollierter, stellte das motivierte Mixologen Team seine Arbeit im Januar 2007 vorerst ein. Don und seine Freunde überlegen derzeit, was sie aus dem cocktails over canal Konzept machen - wahrscheinlich werden sie es auf maximal einmal im Monat zurückfahren und sie überlegen einen gewerblichen cocktail catering service für private Feiern in NY zu starten.

Es sei zu erwähnen, das Don nur kurz in seiner College Zeit hinter einer Bar stand und sein Geld eher mit der Lösung von IT Problemen verdient. Seine Foto Sets zeigen, das Cocktails over Canal Jahr hat neben sehr viel Spaß und Leidenschaft zum Drinks mixen, seine Spuren hinterlassen.

Und wer ganz genau hinschaut, entdeckt einen bekannten Bitter - im tiefsten Manhattan, in guter Gesellschaft. Habe Don erst einmal die fehlenden drei Vertreter geschickt - möchte schließlich demnächst einen Ramos in der Canal Street trinken

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